Het schilderen van portretten is altijd spannend om te doen, lukt het om het persoon te vangen in verf en dan los te laten op het schildersdoek?

Ik vind het een van de mooiste onderwerpen om te schilderen. Túúrlijk kun je een foto ook laten uitvergroten en uitprinten. Maar dan mis je het proces wat een portret zo bijzonder maakt:

 

Jij die door alle foto's gaat om juist die ene goede foto te vinden. Ik die van jouw foto een schilderij gaat maken en jij die work in process foto's te zien krijgt en het persoon in het schilderij ziet ontstaan. Hoe je, als het schilderij klaar is, bijna voor je eigen voordeur wil kamperen om het in ontvangst te nemen van de argeloze postbode. En ik die vol spanning de track&Trace volgt of het schilderij wel aankomt (alle vertrouwen in ons postsysteem).

Dan is daar het moment dat je het pakket opent (en nog een keer opent want meestal pak ik het als cadeau in) en dan zie je het portret in het echt!

En ik die dan een foto krijgt hoe het schilderij in jouw huis hangt waar jouw blijdschap vanaf spat.

Dát! Dat krijg je er allemaal bij als je mij een opdracht geeft. 

 

Enthousiast geworden? Ik wel!

Maar dan ga je je afvragen hoeveel zoiets kost en je gaat denken 'dat kost vast heel veel, dus laat maar'.

Laat mij je alvast een idee geven:

Een portret geschilderd op stof met textielverf op een formaat van zeg 30cmx30cm begint bij €125,-.

Een portret geschilderd op canvasdoek met olieverf op hetzelfde formaat begint bij €225,-

(Het werken met olieverf is kostbaarder zowel in materialen als tijd.)

 

Stuur vooral een mailtje met al je vragen en verzoeken, dan krijg je van mij een prijsopgave terug -> hello@annemiekvanduin.nl