Toen de sterren hun licht nog moesten vinden

Vermomd als kunstenaar heb ik lange tijd verhalen gemaakt met lijm papier en verf. Van olieverf tot aquarelverf. Van linosnede tot stof beschilderen. Allemaal verschillende technieken om verhalen te vertellen, want 'schrijven was niets voor mij'. 

 

Tot ik tot de ontdekking kwam dat ik een schrijver ben. Schrijver van korte en lange verhalen, van één zinnetje tot boeken vol. De verhalen vlogen zo mijn laptop in, alsof ze eindelijk vrij waren gezet. Ik werk aan een boek 'Toen Zomer Winter zag', die in het voorjaar van 2024 uitkomt. 

 

Het Verborgen Atelier

Mijn creatieve proces heeft geen geheimen voor mij. Ik weet hoe het werkt, wanneer de vloekwoorden komen en wanneer ik mijzelf briljant vind.

Met deze kennis, aangevuld met flink wat ervaring, begeleid ik illustratoren en creatievelingen onder de naam Het Verborgen Atelier.

Zodat je, even ongezien door de (social) wereld gaat creëren. Zonder jezelf te vergelijken met anderen en de kans te pakken om je eigen creatieve proces te leren kennen. 

 

Vinder van woorden

Naast mijn eigen verhalen, herschrijf ik graag teksten voor anderen. Ik ben goed in het het vinden van kernwoorden / gevoelswoorden die bij je passen. Je komt bij mij niet voor taalkundige correcte zinnen (en halleluja voor spellingscontrole). Nee, bij mij kom je als storytelling nodig hebt. Iets verhalend waardoor potentiele klanten geïnteresseerd in je raken en meer willen weten.

 

Klanten en samenwerkingen

'Haal meer werk uit je illustraties'

Tijdens deze training van Monique van der Vlist, help ik deelnemers passende woorden vinden zodat potentiele opdrachtgevers duidelijk weten wat zij te bieden hebben. 

Bij Ella and Jack ben ik onderdeel van het redactieteam met Annemarie Bleeker oprichter en Annouk Goselink, illustrator. 
"Annemiek geeft de magische touch aan onze verhalen en teksten.'

 

Annemarie volgt ook mijn mentorschap van het Verborgen Atelier. 

Studio Hamerhaai - Rijkswachters

Op houten robots gemaakt van de kisten van het Rijksmuseum schilder ik schilderijen die te zien zijn in het Rijksmuseum. Zoals dit portret door Rembrandt.